Polisi PDPA

Polisi PDPA

Polisi PDPA

We may also use your personal information to send you marketing or promotional materials about our or business partners’ product and services from time to time, unless you choose to opt-out from receiving these materials.

We may share and permit the sharing of your personal data with third parties and our business partners for any of the abovementioned purposes, including but not limited to, facilitating your use of the services, completing a transaction with you, managing your account and our relationship with you, marketing and fulfilling any legal or regulatory requirements and requests as deemed necessary by us. In sharing your personal data with them, we endeavor to ensure that the third parties and our business partners keep your personal data secure from unauthorized access, collection, use, disclosure, processing or similar risks and retain your personal data only for as long as they need your personal data to achieve the abovementioned purposes.

Terma Dan Syarat

 1. Keahlian adalah terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan permastautin tetap termasuk mereka yang bukan beragama islam, Semua Keistimewaan pihak Nur Tawakal hanya untuk manfaat keahlian Nur Tawakal sahaja.
 2. Had umur mendaftar untuk dewasa adalah 18 tahun hingga 65 tahun.
 3. Pembayaran boleh dibuat secara online kepada akaun Nur Tawakal Sdn Bhd atau melalui website rasmi Nur Tawakal sahaja. Sila simpan resit transaksi.
 4. Nur Tawakal Sdn Bhd tidak akan bertanggungjawap ke atas pembayaran yang di buat kepada akaun selain akaun Nur Tawakal Sdn Bhd.
 5. Setiap keahlian yang berjaya akan diberikan resit sebagai bukti pendaftaran. Sila hubungi kami jika tidak menerima resit. (jika berkenaan)
 6. Sebarang tuntutan kematian atau kemalangan hendaklah dilakukan dalam tempoh 90 hari (maksima) dari tarikh kematian atau kemalangan berlaku.
 7. Perlindungan bermula 30 hari dari tarikh yang dicetak diatas kad fizikal @ “virtual” kad antara 1hb atau 15hb.
 8. SMS Peringatan untuk tawaran pembaharuan akan dihantar kepada peserta 60 hari sebelum tarikh keahlian tamat. Sila hubungi kami jika terdapat perubahan nombor telefon, hubungi kami di talian 06-2884009
 9. Kad di post selepas 14 hari bekerja dan sekiranya tidak menerima kad dalam tempoh 60 hari bekerja boleh laporkan kepada pihak Nur Tawakal Sdn Bhd di talian 06-2884009.
 10. Pembatalan / penukaran pakej hanya boleh dibuat dalam masa 30 hari bekerja. Wang Keahlian tidak akan di kembalikan sekiranya pembatalan dibuat selepas 30 hari bekerja.
 11. Pihak Nur Tawakal Sdn Bhd berhak menolak sebarang permohonan / pendaftaran tanpa sebarang notis dan makluman.
 12. Pihak Nur Tawakal Sdn Bhd berhak meminda,mengubah, membuat tambahan kepada syarat dan peraturan ini tanpa sebarang Notis.

Syarat Tuntutan

 1. Kes kematian hendaklah di laporkan melalui talian hotline 24 jam 06-2884009 atau melalui wakil rasmi Nur Tawakal.
 2. Salinan permit pengebumian,Salinan kad pengenalan dan kad keahlian perlu dikemukakan kepada Nur Tawakal Sdn Bhd sebagai bukti sah kematian.
 3. Pembayaran awal wang tunai RM 1,500 dalam tempoh 24 Jam setelah menerima dokumen yang lengkap yang di perlukan dan sekiranya waris memilih untuk menguruskan sendiri bersama pihak khairat tempatan.
 4. Lain – lain manfaat akan di sempurnakan mengikut tempoh yang di nyatakan selepas penerimaan salinan sijil kematian dari waris.
 5. Sila sediakan segala dokumen yang di perlukan untuk tuntutan akibat kemalangan . Segala tuntutan akibat kemalangan adalah tertakluk kepada kelulusan pihak takaful / Insuran.
 6. Sebarang tuntutan kematian atau kemalangan hendaklah dilakukan dalam tempoh 90 hari (maksima) dari tarikh kematian atau kemalangan berlaku.
 7. Segala pembayaran tuntutan dibayar oleh "Nur Tawakal Sdn Bhd"
Penolakan Tuntutan
 1. Meninggal dunia di sebabkan oleh Peperangan dan Rusuhan
 2. Meninggal di sebabkan oleh 36 jenis penyakit kritikal pada tahun pertama iaitu penyakit yang sedia ada samada disedari ataupun tidak disedari.
 3. Sebarang tuntutan kematian / kemalangan akibat percubaan / perbuatan membunuh diri yang melibatkan penggunaan alkohol (Mabuk) adalah tidak dilindungi
 4. Tiada faedah kematian akan dibayar sekiranya berlaku secara langsung atau tidak langsung disebabkan oleh bunuh diri, semasa siuman atau tidak siuman, dalam tempoh satu (1) tahun dari Tarikh Berkuatkuasa.

IBU Pejabat (HQ)

SEBARANG PERTANYAAN / PENDAFTARAN, SILA HUBUNGI

NUR TAWAKAL SDN BHD (1433454-A) - (HQ) Tel : 06-2884009

NO.48-1 (1st Floor), JALAN BPM 4, TAMAN BUKIT PIATU MUTIARA, 75150 MELAKA

Pejabat Cawangan

Kelantan

LOT 2298/D BELAKANG SKPK KG. BANGGOL MANOK LATI 17000 PASIR MAS, KELANTAN.

PENGURUS : ABDUL AZIZ BIN MOHD ROSLI

TEL : 011-28719319

Perak

42, KAMPUNG DATO SAGOR 31100 SUNGAI SIPUT (U) PERAK

PENGURUS : MIOR SHAFRINDA BIN JAMALUDIN

TEL : 019-4012612

Sabah

KG. SUKANG BUKIT PADANG 88300 KOTA KINABALU SABAH

PENGURUS : ROYCE ALLIUN

TEL : 011-18839294